I denne lækre friskbagte vaffelsandwich er vegansk tofu sammensat med butternut squash, bagt tomat og basilikum. Vegansk, frisk og perfekt til frokost eller en let middag.
Af Maja Warodell
TOFU
2 pakker Urtekram tofu neutral
2 dl hvidvinseddike
Saften af 1 citron
2 spsk misopasta (valgfrit, men giver god umami-smag)
0,5 dl Urtekram Extra Virgin Olive Oil
3 tsk salt
3 fed hvidløg
1 spsk frisk rosmarin eller ca. 0,5 tsk tørret rosmarin
Sort peber
BRØD
4 skiver valgfrit brød
4 skiver butternut squash
Omkring 10 cherrytomater på kvist
Omkring 100 gram tofu
To håndfulde frisk spinat
Frisk basilikum
Salt & sort peber
Urtekram Olive Oil Extra Virgin
Skær tofu i terninger og læg i en skål med låg. Hæld eddike, olivenolie, citronsaft og tilsæt miso, tynde skiver hvidløg, salt, peber og hakket rosmarin.
Bland det hele godt sammen, og lad blandingen marinere natten over.
Tænd ovnen til 200 grader. Skær butternut squash i ca. 1,5 cm tykke skiver, og anbring den i ildfast fad. Top med olivenolie og salt.
Krydre tomaterne med olivenolie og salt og bag dem i ovnen sammen med butternut squash i ca. 25 minutter.
Tænd for vaffeljernet. Mos de bagte butternut squash skiver og spred det ud over brødet. Tilføj tomater, spinat, tofu, basilikum og læg den anden brødskive ovenpå.
Pensel begge sider af sandwichen med olivenolie. Bages, indtil sandwichen har en fin farve og sprød overflade.
Velbekomme!
Ingredienser
TOFU
2 pakker Urtekram tofu neutral
2 dl hvidvinseddike
Saften af 1 citron
2 spsk misopasta (valgfrit, men giver god umami-smag)
0,5 dl Urtekram Extra Virgin Olive Oil
3 tsk salt
3 fed hvidløg
1 spsk frisk rosmarin eller ca. 0,5 tsk tørret rosmarin
Sort peber
BRØD
4 skiver valgfrit brød
4 skiver butternut squash
Omkring 10 cherrytomater på kvist
Omkring 100 gram tofu
To håndfulde frisk spinat
Frisk basilikum
Salt & sort peber
Urtekram Olive Oil Extra Virgin
Fremgangsmåde
Skær tofu i terninger og læg i en skål med låg. Hæld eddike, olivenolie, citronsaft og tilsæt miso, tynde skiver hvidløg, salt, peber og hakket rosmarin.
Bland det hele godt sammen, og lad blandingen marinere natten over.
Tænd ovnen til 200 grader. Skær butternut squash i ca. 1,5 cm tykke skiver, og anbring den i ildfast fad. Top med olivenolie og salt.
Krydre tomaterne med olivenolie og salt og bag dem i ovnen sammen med butternut squash i ca. 25 minutter.
Tænd for vaffeljernet. Mos de bagte butternut squash skiver og spred det ud over brødet. Tilføj tomater, spinat, tofu, basilikum og læg den anden brødskive ovenpå.
Pensel begge sider af sandwichen med olivenolie. Bages, indtil sandwichen har en fin farve og sprød overflade.