Lynhurtig og lækker aftensmad eller frokost, hvor alle kan være med! Linsewraps lavet på røde linser er et proteinrigt alternativ til de velkendte hvedetortillas. De indeholder kun to ingredienser, er nemme at lave og er fyldt med smag. Her har vi lavet en version, hvor de bliver fyldt med falafel og grønt, men anvendelsesmulighederne er mange. Brug dem også til at dyppe i suppen, som en snack eller endda som pizzabund.
2 dl Urtekram tørrede røde linser (Urtekram grønne linser eller sorte Belugalinser kan også bruges – enten tørrede eller fra dåse alt efter, hvor travlt du har)
3,5 dl vand
1 tsk Urtekram Himalaya-salt
Urtekram kokos- eller olivenolie til stegning
Kom linserne i stor skål og dæk dem med 2 dl vand.
Lad dem stå i cirka 2 timer. (Alternativt kan du anvende belugalinser eller grønne linser fra dåse. Der hældes vandet fra inden de blendes.
Kom dem herefter i en blender med 1,5 dl vand og salt, og blend i cirka 1 minut til du har en helt ensartet og rimelig tynd dej.
Varm 1 tsk olie op på en pande og hæld en smule dej i midten, som fordeles på hele panden - brug evt en spartel.
Steg pandekagen i cirka 1 minut på hver side, og gentag indtil dejen er brugt op - der bliver ca. 10 små wraps - du kan også vælge at bruge en større pande og lave 5 store wraps.
Fyld i dine linsewraps med dine favoritter. Vi anbefaler sprøde Urtekram falafler, tomat, agurk, syltede rødløg, fintsnittet kål, hummus eller en cremefraiche dressing. Drys evt. med Urtekram chili flakes.
Ingredienser
2 dl Urtekram tørrede røde linser (Urtekram grønne linser eller sorte Belugalinser kan også bruges – enten tørrede eller fra dåse alt efter, hvor travlt du har)
3,5 dl vand
1 tsk Urtekram Himalaya-salt
Urtekram kokos- eller olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Kom linserne i stor skål og dæk dem med 2 dl vand.
Lad dem stå i cirka 2 timer. (Alternativt kan du anvende belugalinser eller grønne linser fra dåse. Der hældes vandet fra inden de blendes.
Kom dem herefter i en blender med 1,5 dl vand og salt, og blend i cirka 1 minut til du har en helt ensartet og rimelig tynd dej.
Varm 1 tsk olie op på en pande og hæld en smule dej i midten, som fordeles på hele panden - brug evt en spartel.
Steg pandekagen i cirka 1 minut på hver side, og gentag indtil dejen er brugt op - der bliver ca. 10 små wraps - du kan også vælge at bruge en større pande og lave 5 store wraps.
Fyld i dine linsewraps med dine favoritter. Vi anbefaler sprøde Urtekram falafler, tomat, agurk, syltede rødløg, fintsnittet kål, hummus eller en cremefraiche dressing. Drys evt. med Urtekram chili flakes.