Kartoffel gnocchi

Hovedret
Serveringer:

Ingredienser

250 g melede kartofler
1 stk. æggeblomme
Ca. 150 -200 g sigtet speltmel
1 smule salt
1 tsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 håndfuld bredbladet persille
2 fed hvidløg
Ovnbagte tomater
Parmesan                 

Fremgangsmåde

Kog kartofler med skræl, pil dem og mos dem mens de er lune med æggeblommen, 1 spsk. olivenolie og lidt salt.
Tilsæt melet og ælt det forsigtigt sammen.
Lidt ligesom ved en mørdej.
Når dejen har den rette konsistens (Blød, men ikke for klistret), deles den i mindre stykker, som rulles til aflange pølser med tykkelse som en finger.
Derpå skæres pølserne i 2-3 cm. lange stykker.
De trilles mod en gaffel, så de får riller.
Kog gnocchi i saltet vand i 3-4 min.
Dryp dem af og steg dem i rigeligt smør, som er let brunet og med hvidløg i skiver og persillen.
Drys med masser af revet parmesan og friskkværnet peber

Lignende opskrifter