Bruschetta med hvide bønner og ristede tomater

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Her er et simpelt twist på en klassisk italiensk antipasto. Hvide bønner og let ristede tomater er tricket for at gøre denne bruschetta ekstra velsmagende. Brug et godt surdejsbrød, gode ingredienser og din bedste olie. Obs! Til denne opskrift kan du vælge at bruge bønner fra dåse, som er klar til brug. Du kan også vælge at bruge tørrede bønner, husk blot at de tørrede hvide bønner skal iblødsættes i 12 timer og koges i friskt vand i 45-60 minutter, inden de er klar til brug.

Ingredienser

350 g blandede cherrytomater
Urtekram olivenolie
Cirka 2,5 dl Urtekram hvide bønner
1 citron, juice og skal
1 knivspids Urtekram chiliflager
1 håndfuld persille, hakket
1 håndfuld basilikum
4 skiver surdejsbrød
2 fed hvidløg, skrællet og halveret
Salt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Indstil ovnen til 200 ° C.
Læg tomaterne i et ildfast form, hæld olivenolie og salt over og steg i 20-25 minutter. Mens de er i ovnen, hæld bønnerne i en stor skål og tilsæt citronskal og juice, chiliflager, persille, en knivspids olivenolie og generøst med salt og peber.
Rør og mos let med en gaffel. Sæt til side.
Rist brødskiverne på en tør pande eller brødrister. Gnid hvert stykke brød med et halv fed hvidløg. Når tomaterne er færdige, hældes der forsigtigt noget af olien og saften fra formens bund over bønnerne og omrøres.
Placer bønneblandingen på hver skive, top med et par varme tomater og lidt basilikum.

Lignende produkter

Lignende opskrifter