Koldhævede boller med spelt og grahamsmel

Brød & Bagværk
Serveringer: 16

Ingredienser

10 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. agavesirup
8 dl koldt vand
2 spsk. olivenolie
2 gulerødder
½ squash
12 dl sigtet speltmel
6 dl grahamsspeltmel

Fremgangsmåde

 Rør gær, salt og sirup ud i det kolde vand.
Tilsæt olivenolie.
Riv gulerødder og squash på den grove side af rivejernet.
Kom gulerødder og squash op i skålen, og tilsæt herefter mel lidt efter lidt.
Ælt dejen til den er ensartet men stadig ”våd”.
Stil dejen på køl natten over.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Sæt bollerne på bagepladen med to skeer eller fugt dine hænder under rindende vand når du laver en ny bolle.
Drys evt. med speltflager, chiafrø eller andet.
Bag bollerne i ovnen ved 210 grader i 14-16 minutter, indtil de har fået god skorpe.
Lad bollerne afkøle inden du serverer.

Lignende opskrifter