DIY Peanut Butter Granola

Dessert
Serveringer: 1

Ingredienser

200 g grove havreflager (glutenfri, hvis nødvendigt)
100 g boghvedeflager 
100 g boghvedekerner
100 g nødder f.eks. mandler*, cashew* og valnødder
100 g frø/kerner f.eks. chiafrø* og kakaonibs
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær, stødt
75 ml agave- eller kokossirup
75 g olie fx kokosolie* eller kakaosmør
75 g peanut butter
50 g kokoschips
100 g tørret frugt f.eks. rosiner og tranebær, eller morbær og gojibær

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader
Hak nødderne groft.
Vend havreflager, boghvedeflager, boghvedekerner, nødder, frø og kerner, salt og krydderier i en stor skål.
Smelt olien i en lille kasserolle og tilsæt peanut butter og sirup ved svag varme.
Rør det til en ensartet masse.
Fordel blandingen over de tørre ingredienser og bag i ca. 10-15 min.
Vend blandingen rundt og bag yderligere ca. 10-12 min til det begynder at tage lidt farve og dufte.
Lad blandingen køle lidt af og tilsæt tørret frugt og kokoschips.
Opbevar granolaen i en krukke. 

Lignende opskrifter