Lakridsis

Dessert
Serveringer: 4

Ingredienser

5 pasteuriserede æggeblommer
2 dl rørsukker
1 spsk. rålakridspulver
½ tsk. vaniljepulver
3 dl økologisk piskefløde
3,5 dl økologisk sødmælk
Knivspids havsalt
Evt. økologisk rålakridspulver eller økologisk finsk lakrids

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer, rålakridspulver og rørsukker til en æggesnaps i en skål for sig.
Varm fløde, mælk og havsalt op til lige under kogepunktet.
Hæld blandingen forsigtigt over æggesnapsen og bland det sammen.
Den flydende iscreme hældes tilbage og varmes forsigtigt op under konstant omrøring indtil den begynder at tykne lidt.
Hæld isen op i en frysebøtte eller benyt en ismaskine efter anvisning.
Kommes isen i fryseren, skal der røres et par gange den første time.
Indfrysningen vil tage ca. fire timer.
Ved servering drys med rålakridspulver eller hak og drys med lidt finsk lakrids.

Lignende opskrifter