Krydret sirupslagkage med abrikoser og kokoscreme

Dessert
Serveringer: 8

Ingredienser

Lagkage

110 g smør, stuetemperatur
100 g rørsukker
100 g kokossirup, agavesirup eller ahornsirup
2 æg
250 g sigtet speltmel
3 tsk. bagepulver
1½ tsk. kanel, stødt
½ tsk. allehånde
1 tsk. ingefær, stødt
½ tsk. koriander, stødt
¼ tsk. havsalt
1½ dl kærnemælk
8-10 tørrede abrikoser
Kokoscreme
100 g kokosolie
100 g flormelis
½ tsk. vaniljepulver
15g past. æggeblommer

Pynt

100 g mørk chokolade
Mix af frisk frugt og bær f.eks. ananaskirsebær og granatæblekerner  

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180oC og beklæd en springform med bagepapir.
Pisk smør, sukker og sirup luftigt.
Pisk ét æg i ad gangen.
Bland de tørre ingredienser og sigt det i dejen.
Rør kærnemælken i dejen.
Fordel dejen i formen og bag i ca. 45 min. til kagen er gennembagt.
Lad den køle af og flæk den derefter i to.   
Pisk alle ingredienserne til kokoscremen til en jævn og luftig masse.
Hak abrikoserne i mindre stykker.
Smør cremen ud på bunden og fordel abrikoserne jævnt.
Læg den øverste bund på kagen og stil på køl.
Smelt chokoladen og frigør granatæblekernerne.
Fordel den smeltede chokolade ud over kagen og pynt med frisk frugt/bær.

Lignende opskrifter