Kokos-citrusboller med hjemmerørt figenpålæg

Brød & Bagværk
Serveringer: 12

Ingredienser

Boller

25 g gær
3 dl mælk
75 g kokosolie
1/4 tsk. gurkemeje
½ tsk ingefær, stødt
1 citron, skal heraf
½ dl kokossukker
50 g mandler, finthakkede, gem 20 g til pynt
Ca. 400-450 g sigtet speltmel
1 æg til pensling
3 dl lunkent vand
Ca. 100 g rosiner

Figenpålæg

185 g figner
100g dadler
50 cashewnødder
1 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaopulver
1 nip salt
1 håndfuld groft kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

Boller

Smelt kokosolien og bland krydderier og mælk i.
I en anden skål røres gæren med lunkent vand, tilsæt derefter den lune blanding, samt sukker, finthakkede mandler og salt.
Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen til den er blød og smidig.
Stil den i en skål overdækket med et klæde 1 time.
Ælt dejen kort og skær den ud i 12-14 lige store stykker og lave til boller. 
Rul og form brødene til små boller og lad hæve 30 min.
Pensle bollerne med sammenpisket æg og pynt med rosiner og hakkede mandelstykker.
Lad dejen efterhæve på bageplade i 30 min. og sæt dem så i den varme ovn ved 200oC.
Bag ca. 15 min. afhængig af størrelsen på brødene.

Figenpålæg

Fjern stilkene fra figner, blend derefter alle ingredienser til en ensartet masse. Er den for tør tilsat da lidt mere kokosolie.
Form til en pølse og rul den ind i groft kokosmel og pak den ind i film – lad de køle af min 1 time.   
Server med smør og hjemmelavet figenpålæg.

Lignende opskrifter