Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Kokos-citrusboller med hjemmerørt figenpålæg
Brød & Bagværk
Serveringer: 12
Ingredienser
Fremgangsmåde
Boller
25 g gær
3 dl mælk
75 g kokosolie
1/4 tsk. gurkemeje
½ tsk ingefær, stødt
1 citron, skal heraf
½ dl kokossukker
50 g mandler, finthakkede, gem 20 g til pynt
Ca. 400-450 g sigtet speltmel
1 æg til pensling
3 dl lunkent vand
Ca. 100 g rosiner
Figenpålæg
185 g figner
100g dadler
50 cashewnødder
1 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaopulver
1 nip salt
1 håndfuld groft kokosmel til pynt
Boller
Smelt kokosolien og bland krydderier og mælk i.
I en anden skål røres gæren med lunkent vand, tilsæt derefter den lune blanding, samt sukker, finthakkede mandler og salt.
Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen til den er blød og smidig.
Stil den i en skål overdækket med et klæde 1 time.
Ælt dejen kort og skær den ud i 12-14 lige store stykker og lave til boller.
Rul og form brødene til små boller og lad hæve 30 min.
Pensle bollerne med sammenpisket æg og pynt med rosiner og hakkede mandelstykker.
Lad dejen efterhæve på bageplade i 30 min. og sæt dem så i den varme ovn ved 200oC.
Bag ca. 15 min. afhængig af størrelsen på brødene.
Figenpålæg
Fjern stilkene fra figner, blend derefter alle ingredienser til en ensartet masse. Er den for tør tilsat da lidt mere kokosolie.
Form til en pølse og rul den ind i groft kokosmel og pak den ind i film – lad de køle af min 1 time.
Server med smør og hjemmelavet figenpålæg.
Ingredienser
Boller
25 g gær
3 dl mælk
75 g kokosolie
1/4 tsk. gurkemeje
½ tsk ingefær, stødt
1 citron, skal heraf
½ dl kokossukker
50 g mandler, finthakkede, gem 20 g til pynt
Ca. 400-450 g sigtet speltmel
1 æg til pensling
3 dl lunkent vand
Ca. 100 g rosiner
Figenpålæg
185 g figner
100g dadler
50 cashewnødder
1 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaopulver
1 nip salt
1 håndfuld groft kokosmel til pynt
Fremgangsmåde
Boller
Smelt kokosolien og bland krydderier og mælk i.
I en anden skål røres gæren med lunkent vand, tilsæt derefter den lune blanding, samt sukker, finthakkede mandler og salt.
Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen til den er blød og smidig.
Stil den i en skål overdækket med et klæde 1 time.
Ælt dejen kort og skær den ud i 12-14 lige store stykker og lave til boller.
Rul og form brødene til små boller og lad hæve 30 min.
Pensle bollerne med sammenpisket æg og pynt med rosiner og hakkede mandelstykker.
Lad dejen efterhæve på bageplade i 30 min. og sæt dem så i den varme ovn ved 200oC.
Bag ca. 15 min. afhængig af størrelsen på brødene.
Figenpålæg
Fjern stilkene fra figner, blend derefter alle ingredienser til en ensartet masse. Er den for tør tilsat da lidt mere kokosolie.
Form til en pølse og rul den ind i groft kokosmel og pak den ind i film – lad de køle af min 1 time.
Server med smør og hjemmelavet figenpålæg.
Lignende opskrifter
Blåbær-cheesecake med Nocciolata & nødder
Blåbærmuffins med hvid chokolade
Chokoladekage med brombær
Crumbletærte med pærer, bær og skyrcreme
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent