Denne sommerlige og velsmagende opskrift på glutenfri rabarbercrumble er både nem at lave og passer helt perfekt i varmen om sommeren, hvor rabarber er i sæson. Hvis du har rabarber i fryseren, kan du naturligvis også bage denne crumble året rundt. Du starter med at bage rabarberne for sig sammen med sukker, vanilje og tranebær og efterfølgende toppes med crumble. Resten klarer ovnen, og voila! Så er du klar til at servere en saftig og sprød glutenfri dessert. Skal du bage til en, der ikke kan tåle gluten? For en glutenfri version skal der bruges glutenfrie havregryn, men hvis du ikke har problemer med gluten, kan du også vælge at bruge almindelige havregryn. Du får den bedste kombination af syrlighed, sprødhed og sødme ved at toppe rabarbercrumblen med yoghurt, men du kan naturligvis også altid vælge vaniljeis, hvis du har lyst til det.
Af Kirsten Skaarup
600 g rabarber
50-100 g Urtekram rørsukker
1 vaniljestang eller 1 tsk Urtekram vaniljepulver
50 g Urtekram tørrede tranebær
Eventuelt 100 g marcipan (kan udelades)
Crumble
50 g Urtekram mandler
100 g Urtekram glutenfri havregryn
50-100 g Urtekram rørsukker
1/2 dl Urtekram rapsolie eller anden mild olie
Eventuelt sojayoghurt
Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm.
Læg dem i en lav ovnfast form.
Skær vaniljestangen igennem og skrab kornene ud.
Bland vaniljen godt sammen med sukkeret.
Du kan vælge sukkermængde alt efter, hvor meget sukker du ønsker.
Bland sukker, tranebær og evt. smuldret marcipan godt sammen med rabarberne.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn 10 minutter.
Hak mandlerne fint og bland dem godt med havregryn og sukker efter smag.
Hæld olien i crumblen og smulder den lidt sammen med fingrene.
Bred crumblen ud over de forbagte rabarber.
Skru varmen i ovnen ned til 150 grader og bag crumblen færdig 30-35 minutter.
Servér evt. sojayoghurt til crumblen.
Ingredienser
600 g rabarber
50-100 g Urtekram rørsukker
1 vaniljestang eller 1 tsk Urtekram vaniljepulver
50 g Urtekram tørrede tranebær
Eventuelt 100 g marcipan (kan udelades)
Crumble
50 g Urtekram mandler
100 g Urtekram glutenfri havregryn
50-100 g Urtekram rørsukker
1/2 dl Urtekram rapsolie eller anden mild olie
Eventuelt sojayoghurt
Fremgangsmåde
Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm.
Læg dem i en lav ovnfast form.
Skær vaniljestangen igennem og skrab kornene ud.
Bland vaniljen godt sammen med sukkeret.
Du kan vælge sukkermængde alt efter, hvor meget sukker du ønsker.
Bland sukker, tranebær og evt. smuldret marcipan godt sammen med rabarberne.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn 10 minutter.
Hak mandlerne fint og bland dem godt med havregryn og sukker efter smag.
Hæld olien i crumblen og smulder den lidt sammen med fingrene.
Bred crumblen ud over de forbagte rabarber.
Skru varmen i ovnen ned til 150 grader og bag crumblen færdig 30-35 minutter.