Blåbær-cheesecake med Nocciolata & nødder

Dessert
Serveringer: 6

Ingredienser

Bund

150 g mandler
50 g nødder (f.eks. paranødder)
8 soltørrede dadler
2 spsk. kokosolie eller smør
Et lille drys havsalt

Top

4 blade husblas
300 g flødeost (fuldfed, f.eks. mascarpone )
1½ dl skyr
½ dl Rigoni Fiordifrutta blåbærmarmelade
Skal og saft af en citron
3 spsk. sukker (f.eks. kokossukker)
2 dl piskefløde

Andet

½ glas Rigoni Nocciolata chokonøddecreme
100 g friske bær
Lidt spiselige blomster til pynt

Fremgangsmåde

Bund

Rist mandler og nødder let på en tør pande og lad dem køle af.
Hak dem derefter groft og blend med dadler og kokosolie i en foodprocessor.
Tryk massen ned i en springform (ca. 18 cm).
Smør bunden med et mellemtykt lag Nocciolata chokonøddecreme.

Top

Læg husblads i blød i koldt vand.
Pisk ost, skyr, marmelade, citronskal og sukker sammen.
Opvarm citronsaften, smelt husblassen heri og pisk så den smeltede husblas i ostemassen.
Til sidst piskes fløden stiv og vendes i ostemassen.
Fordel forsigtigt massen over bunden.
Stil kagen på køl min. 4 timer eller natten over (det gør den kun bedre at være på køl lidt længere).

Lignende opskrifter