Spidskålssalat med figner, mynte, peanutbutter & ingefær

Søde Sager
Serveringer: 4

Ingredienser

1 lille spidskål
4 lilla gulerødder med top (eller helt almindelige gulerødder med top)
4 friske figner
¼ bundt frisk mynte
Havsalt og friskkværnet peber

Dressing

4 spsk. chunky eller smooth peanutbutter
2 spsk. frisk limesaft
½ tsk.  stødt ingefær
1 spsk. mayonaise
2 spsk. honning
1 spsk. vand

Fremgangsmåde

Del kålen i kvarte og skær stokken fra.
Skyl bladene grundigt i koldt vand og lad vandet dryppe godt fra (gerne i en salatslynge). Snit kålen fint.
Skyl gulerødderne grundigt og skær dem i kvarte. Hvis du bruger vintergulerødder (store gulerødder uden top), er det en god idé at skrælle dem.
Pluk bladene fra mynten og skyld dem i koldt vand.
Skyl fignerne og skær dem i kvarte.
Bland alle ingredienser til dressingen og rør det godt sammen. Brug evt. en stavblender, så dressingen bliver ensartet.
Anret Saladen på et fad/i en skål, pynt med mynte bladene og kom lidt af dressingen på.
Drys friskkværnet peber og et nip havsalt ud over og spis Saladen med det samme.

Lignende opskrifter