Speltvaniljekranse

Søde Sager
Serveringer: 50

Ingredienser

250 g økologisk sigtet speltmel
50 g økologisk mandelmel(alternativ fint blendede mandler)
½ tsk. hjortetaksalt
Korn af 1 økologisk vaniljestang (alternativ 1½ tsk. vaniljepulver)
125 g økologisk rørsukker
175 g blødt smør
1 økologisk æg 

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser.
Smuldre smørret i blandingen og saml dejen med ægget.
Anvend evt. en foodprocessor. Er dejen for klistret tilsæt lidt mere mel.
Tænd ovnen på 200oC.  Kør dejen gennem en kødhakker med stjerneform. Alternativt tril dejen og form den til kranse.
Fordel kransene på bagepapir. Bag kagerne i ca. 7 min midt i ovnen.
Afkøl vaniljekransene på en bagerist.
Opbevar dem i en tætsluttet beholder.

Lignende opskrifter