Hvem siger, rug ikke kan bruges til søde sager? Rug giver saft og kraft til disse cookies, der oven i købet er glutenfrie. Cookiesne er let porøse,
når de er lune, men sætter sig, når de køler af. Vær derfor forsigtig, når du tager dem ud af ovnen.
Af Urtekram
150 g havremel
90 g rugmel
1 tsk. salt
½ tsk. vaniljepulver
250 g peanutbutter
80 g tahin
100 g ahorn- eller kokossirup
80 g smagsneutral olie, f.eks. kokosolie eller stegeolie
1 æg
30 g blåbær, friske
75 g tørrede bær, f.eks. inca-, goji- eller morbær
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland havre- og rugmel med salt og vanilje.
Smelt peanutbutter, tahin, sirup og olie i en gryde ved middelvarme.
Rør forsigtigt rundt, til det bliver en ensartet masse.
Tilsæt den og ægget til det tørre mix, og vend rundt. Tilsæt afslutningsvis superbær.
Kom bagepapir på en bageplade.
Sæt dejen på med en spiseske.
Giv kagerne et lille tryk, inden de sættes i ovnen – de skal være ca. 2 cm tykke.
Bag i 12-14 min., til de er gyldne.
Køl dem af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.
Ingredienser
150 g havremel
90 g rugmel
1 tsk. salt
½ tsk. vaniljepulver
250 g peanutbutter
80 g tahin
100 g ahorn- eller kokossirup
80 g smagsneutral olie, f.eks. kokosolie eller stegeolie
1 æg
30 g blåbær, friske
75 g tørrede bær, f.eks. inca-, goji- eller morbær
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland havre- og rugmel med salt og vanilje.
Smelt peanutbutter, tahin, sirup og olie i en gryde ved middelvarme.
Rør forsigtigt rundt, til det bliver en ensartet masse.
Tilsæt den og ægget til det tørre mix, og vend rundt. Tilsæt afslutningsvis superbær.
Kom bagepapir på en bageplade.
Sæt dejen på med en spiseske.
Giv kagerne et lille tryk, inden de sættes i ovnen – de skal være ca. 2 cm tykke.
Bag i 12-14 min., til de er gyldne.
Køl dem af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.