Nødde-chokolade spread

Søde Sager
30 min
Serveringer: 1
Den ultimative chokolade-nøddedip med en fantastisk sød smag fra hasselnødder, sirup og dadler. Nyd den på brød eller knækbrød, eller servér den sammen med det store ostebord, for et lidt anderledes sødt indslag.
Af

Ingredienser

100 g hasselnødder
50 g bløde dadler, uden sten
2 spsk. agave- eller kokossirup
1 knivspids salt
3 spsk. kakao
40 g mørk chokolade, 60-70%
½-1 dl koldt vand

Fremgangsmåde

Kom nødderne i en bradepande, og rist dem i ovnen ved 160 grader i 8 min.
Lad dem køle af.
Gnub nødderne mellem hænderne, så hin¬derne falder delvist af.
Kassér de hinder, som falder af.
Blend de ristede nødder helt fint i en foodprocessor eller blender.
Kom dadler, sirup, salt og kakao ned i blenderen til nødderne, og blend det hele til en ensartet masse.
Hak og smelt chokoladen over vandbad, og kom den i massen.
Blend i 1-2 minutter. Til sidst tilsættes vandet forsigtigt, mens der blendes.
Det er vigtigt at være forsigtig med vandet, da massen ellers kan skille.
Lad nødde-chokolade-spread’en stå på køl en times tid, før den nydes.

Lignende opskrifter