Findes der en bedre måde at spise grøntsager på end i en kage?! Disse glutenfri gulerodsmuffins indeholder både pastinakker og gulerødder og smager vidunderlig søde og saftige takket være mandelmelet.
5 dl (200 g) mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk salt
1 dl kokosmel
4 spsk valnødder, groft hakket
4 spsk rosiner
2 mellemstore gulerødder (ca. 75 g), skrællet og fint revet
1 lille pastinak (ca. 75 g), skrællet og fint revet (eller samme mængde gulerødder)
3 spsk kokosolie
3 æg
1 dl kokossukker
Topping
1 pakke flødeost eller en dåse kokoscreme
juice fra ½ lime
1 spsk ahornsirup
Indstil ovnen til 180 ° C. Fyld en bageplade med 16 muffinsformer.
Rør mandelmel, bagepulver, kanel, kardemomme, ingefær og salt sammen i en skål.
Tilsæt kokosmel, nødder, rosiner, revet gulerod, pastinak og kokosolie. Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål og vend forsigtigt sammen med de tørre ingredienser.
Fyld muffinsformene med dejen og bages i ca. 20-25 minutter.
Lad afkøle.
Pisk ingredienserne sammen til frosting og hæld i en sprøjtepose eller bare i en skål, hvis ikke du har en sprøjtepose.
Lad posen være i køleskabet i 10-15 minutter for at få en mere fast frosting.
Sådan laver du pisket kokosnødcreme
Sæt en dåse kokoscreme i køleskabet, så den faste del og kokosnødsvandet adskilles.
Skub den tykke del ud og pisk den kraftigt med et elektrisk piskeris. Hvis det ikke bliver fast og luftigt, kan du indstille cremen i køleskabet eller fryseren for at afkøle den, og prøv derefter at piske den igen.
Tilsæt lidt limesaft og ahornsirup, og hæld i sprøjteposen.
Pynt dine muffins med frosting og server.
Ingredienser
5 dl (200 g) mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk salt
1 dl kokosmel
4 spsk valnødder, groft hakket
4 spsk rosiner
2 mellemstore gulerødder (ca. 75 g), skrællet og fint revet
1 lille pastinak (ca. 75 g), skrællet og fint revet (eller samme mængde gulerødder)
3 spsk kokosolie
3 æg
1 dl kokossukker
Topping
1 pakke flødeost eller en dåse kokoscreme
juice fra ½ lime
1 spsk ahornsirup
Fremgangsmåde
Indstil ovnen til 180 ° C. Fyld en bageplade med 16 muffinsformer.
Rør mandelmel, bagepulver, kanel, kardemomme, ingefær og salt sammen i en skål.
Tilsæt kokosmel, nødder, rosiner, revet gulerod, pastinak og kokosolie. Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål og vend forsigtigt sammen med de tørre ingredienser.
Fyld muffinsformene med dejen og bages i ca. 20-25 minutter.
Lad afkøle.
Pisk ingredienserne sammen til frosting og hæld i en sprøjtepose eller bare i en skål, hvis ikke du har en sprøjtepose.
Lad posen være i køleskabet i 10-15 minutter for at få en mere fast frosting.
Sådan laver du pisket kokosnødcreme
Sæt en dåse kokoscreme i køleskabet, så den faste del og kokosnødsvandet adskilles.
Skub den tykke del ud og pisk den kraftigt med et elektrisk piskeris. Hvis det ikke bliver fast og luftigt, kan du indstille cremen i køleskabet eller fryseren for at afkøle den, og prøv derefter at piske den igen.
Tilsæt lidt limesaft og ahornsirup, og hæld i sprøjteposen.