Skyl risene grundigt for at fjerne det meste af stivelsen, så klæber risene ikke så let.
Kog derefter som anvist, uden at klæbe og lad afkøle. Riv hvidkålen, hak løget fint og skær gulerødderne i små tern.
Kog de grønne ærter og dræn i et dørslag. Hak hvidløgsfeddene fint. Knæk æggene i en skål og bland med soja, pisk rundt.
Opvarm 2 spsk olie i en bradepande og hæld de piskede æg over.
Lad ægget hærde lidt og rør derefter, indtil ægget bliver til tykke "strimler", sæt det til side.
Varm sesamolien op i en stor stegepande.
Steg finhakket hvidløg, strimlet kål, gulerodsterninger og løg, indtil de er blødgjort, omrøring.
Vend grønne ærter i og steg et stykke tid længere. Fordel jasminrisene med fingrene for at undgå klumper, hæld i stegepanden sammen med grøntsagerne og strimlet æg.
Bland soja, østerssauce og sesamolie i og steg alt under konstant omrøring.
Smag til og tilsæt eventuelt mere soja, østerssauce eller sesamolie.
Ved servering
Server risene varme og pynt med finthakkede grønne løg & cashewnødder.
Ingredienser
6 dl Urtekram jasminris
400 gram hvidkål
2 gule løg
2 gulerødder, ca. 200 gram
5 dl frosne ærter
3 fed hvidløg
4 æg + 3 tsk Urtekram shoyu sojasauce
3 spsk Urtekram ristet sesamolie
Topping
1 kop cashewnødder naturlige, groft hakket
1 bundt grønne løg, strimlet
Fremgangsmåde
Skyl risene grundigt for at fjerne det meste af stivelsen, så klæber risene ikke så let.
Kog derefter som anvist, uden at klæbe og lad afkøle. Riv hvidkålen, hak løget fint og skær gulerødderne i små tern.
Kog de grønne ærter og dræn i et dørslag. Hak hvidløgsfeddene fint. Knæk æggene i en skål og bland med soja, pisk rundt.
Opvarm 2 spsk olie i en bradepande og hæld de piskede æg over.
Lad ægget hærde lidt og rør derefter, indtil ægget bliver til tykke "strimler", sæt det til side.
Varm sesamolien op i en stor stegepande.
Steg finhakket hvidløg, strimlet kål, gulerodsterninger og løg, indtil de er blødgjort, omrøring.
Vend grønne ærter i og steg et stykke tid længere. Fordel jasminrisene med fingrene for at undgå klumper, hæld i stegepanden sammen med grøntsagerne og strimlet æg.
Bland soja, østerssauce og sesamolie i og steg alt under konstant omrøring.
Smag til og tilsæt eventuelt mere soja, østerssauce eller sesamolie.
Ved servering
Server risene varme og pynt med finthakkede grønne løg & cashewnødder.