1 dåse på 400 g Urtekram hakkede tomater, kan eventuelt blandes glat
4 dl Urterkam røde splitlinser
400 ml Urtekram kokosnødcreme
2 gule løg
4 fed hvidløg, hakket
1/2 tsk Urtekram sambal oelek
3 spsk Urtekram tomat puree
3 spsk Urtekram olivenolie ekstra jomfru
1 1/2 – 2 spsk karry
1 Urtekram umami bouillonterning
6 dl vand
Salt og friskkværnet sort peber
Creme Fraiche
Tilbehør
Friske lime- og korianderblade, top med sesamfrø
Kog jasminris i henhold til instruktionerne på pakken.
Skræl og del løgene, makuler i tynde skiver. Svits løget i en opvarmet gryde med olivenolie, indtil det er blødt, uden at få farve.
Fold det finthakkede hvidløg i og svits det sammen i et minut. Bland karry, sambal oelek og tomatpuré i, sauter yderligere under konstant omrøring. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning, knuste tomater og røde linser.
Lad det simre i 15-20 minutter, omrør lejlighedsvis.
Hæld kokoscreme i og kog i yderligere 10 minutter, indtil linserne er blødgjort.
Smag til med salt og sort peber.
Servering
Inviter den varme linsegryde sammen med lime, creme fraiche og friskkogte jasminris med sesamtopping.
Ingredienser
6 portioner Urtekram jasminris
1 dåse på 400 g Urtekram hakkede tomater, kan eventuelt blandes glat
4 dl Urterkam røde splitlinser
400 ml Urtekram kokosnødcreme
2 gule løg
4 fed hvidløg, hakket
1/2 tsk Urtekram sambal oelek
3 spsk Urtekram tomat puree
3 spsk Urtekram olivenolie ekstra jomfru
1 1/2 – 2 spsk karry
1 Urtekram umami bouillonterning
6 dl vand
Salt og friskkværnet sort peber
Creme Fraiche
Tilbehør
Friske lime- og korianderblade, top med sesamfrø
Fremgangsmåde
Kog jasminris i henhold til instruktionerne på pakken.
Skræl og del løgene, makuler i tynde skiver. Svits løget i en opvarmet gryde med olivenolie, indtil det er blødt, uden at få farve.
Fold det finthakkede hvidløg i og svits det sammen i et minut. Bland karry, sambal oelek og tomatpuré i, sauter yderligere under konstant omrøring. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning, knuste tomater og røde linser.
Lad det simre i 15-20 minutter, omrør lejlighedsvis.
Hæld kokoscreme i og kog i yderligere 10 minutter, indtil linserne er blødgjort.
Smag til med salt og sort peber.
Servering
Inviter den varme linsegryde sammen med lime, creme fraiche og friskkogte jasminris med sesamtopping.