Rådhuspandekager

Brød & Bagværk
Serveringer: 6

Ingredienser

Pandekagedej

0,5 stk. vaniljestang
60 g sukker
Ca. 100 g hvedemel
3 stk. æg
70 g smeltet smør
2,5 dl sødmælk 
Smør eller kokosolie til stegning

Vaniljecreme

0,5 stk. vaniljestang
80 g rørsukker
2 spsk majsstivelse
2 stk æggeblommer
4 dl sødmælk 

Abrikosmarmelade

15 stk. tørrede abrikoser
100 g rørsukker
1,5 dl vand

Pynt til pandekagerne

Smuttede ristede mandler
Flormelis
Bær

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienser sammen og lad dejen hvile i 30 min.
Steg pandekagerne ved god varme, til de er gyldne på begge sider. Lad dem hvile.
Derefter laves vaniljecremen. 
Kom vanilje, sukker og majsstivelse i en gryde og pisk det lidt af mælken.
Pisk æggeblommerne og resten af mælken i.
Kog cremen op under piskning.
Tag gryden af varmen og kom straks cremen op i en skål.
Dæk cremen til med husholdningsfilm helt ned på cremen, og køl den hurtigt helt ned i køleskabet.
Til sidst laves abrikosmarmeladen.
Hak abrikoserne og kom dem, sukker og vand op i en lille kasserolle.
Læg låg på og kog det ved middel varme i 10-15 minutter.
Tag gryden af varmen og lad det afkøle let.
Blend den med en stavblender, og stil marmeladen i køleskabet.
Fyld pandekagerne med abrikosmarmelade og vaniljecreme.

Lignende opskrifter