Forbered syltede rødløg – se opskrift på højre side.
Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg – lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.
Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op – det tager ca. 10 minutter.
Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden – kom knap ½ tsk. sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden.
Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden.
Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.
Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller.
Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.
Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber.
Fordel dressingen ovenpå Saladen og drys med sesamfrø.
Ingredienser
Pandekager
250 g kikærtemel
5 dl vand
2 spsk. olivenolie
Et nip salt
1 fed hvidløg
4 tsk. sennepsfrø, valgfrit
Fyld
75 g babyspinat
2 gulerødder
100 g spirer, fx bønnespirer eller løgspirer
100 g friske blåbær
Dressing
75 g feta
5 spsk. olivenolie
Saft fra ½ citron
Sort peber
2 tsk. sesamfrø
Fremgangsmåde
Forbered syltede rødløg – se opskrift på højre side.
Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg – lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.
Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op – det tager ca. 10 minutter.
Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden – kom knap ½ tsk. sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden.
Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden.
Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.
Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller.
Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.
Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber.
Fordel dressingen ovenpå Saladen og drys med sesamfrø.