Hummus & krydret bønnecreme med pandebrød

Tilbehør
Serveringer: 4

Ingredienser

Hummus

1 dåse økologiske kikærter eller 250 g kikærter, udblødte
1 dl økologisk Herbarmare urteboullion
1-2 fed hvidløg
3-4 spsk. økologisk tahin
1 spsk. økologisk citronsaft
Evt. ½ tsk. økologisk stødt spidskommen
¼ tsk. økologisk paprika, sød
½ tsk. havsalt
Økologisk olivenolie

Krydret bønnecreme

1 dåse økologisk butter beans eller 250g økologisk butter beans, udblødte
1 dl økologisk Herbarmare urteboullion
1 tsk.økologisk stødt spidskommen
1 tsk. økologisk gurkemeje
1 knsp. økologisk cayennepeber
3 spsk. økologisk olivenolie
1 granatæble
Bredbladet persille

Pandebrød/naan (8 stk)

3 dl økologisk sigtet speltmel
1 dl økologisk fuldkornsspeltmel
2 tsk. økologisk bagepulver
1 tsk. havsalt
2 spsk. økologisk olivenolie
1½ dl vand
2 spsk. økologisk Sesamfrø
Økologisk olivenolie
Havsalt og friskkværnet stødt peber

Fremgangsmåde

Hummus

Udblød kikærterne natten over tilsæt evt. 1/4 tsk. bagepulver.
Skyl og kog kikærterne ca. 45 min i rigeligt nyt letsaltet vand. De skal være helt bløde.
Blend de kogte kikærter sammen med hvidløg, tahin, citronsaft, spidskommen, paprika og ca ½ - 1 dl boullion. Humussen må ikke være for fast.
Server med dryppet olivenolie og evt. lidt persille.   
Vidste du at Tahin er en smørbar pasta bestående af letristede sesamfrø og lidt salt.
Kan bl.a. også anvendes som vegetarisk smørepålæg.
Tip Hummus kan evt. tilsættes en stor håndfuld krydderurter, for et give den farve og smag f.eks. persille eller mynte.

Krydret bønnecreme

Udblød bønnerne natten over.
Skyl dem og kog dem i ca. 1 time i rigeligt nyt vand.
De skal være helt bløde.
Rist krydderierne let på en tør pande, til du kan dufte dem.
Halver granatæblen, klem saft ud af den ene halvdel og frigør kernerne fra den anden.
Blend de kogte bønner sammen med bouillon, granatæblesaft og letristede krydderier til en ensartet creme.
Server med dryppet olivenolie, granatæblekerner og evt. lidt bredbladet persille.  

Pandebrød/naan

Kom alle ingredienser i en skål og ælt grundigt.
Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem som boller.
Tryk bollerne flade mellem hænderne, ca. 1 cm tykke.
Bag brødene på en pande med olie.
Brødene skal have ca. 5 min. på hver side.
Vend dem. evt. flere gang.

Tips

hummus , krydret bønnecreme og pandebrød med grønne oliven*, bulgursalat og evt.  lidt frisk grønt i stave. Kun fantasien sætter grænser. Skal det være meget nemt erstat pandebrød med f.eks. pitabrød. 

Lignende opskrifter