Udblød kikærterne natten over tilsæt evt. 1/4 tsk. bagepulver.
Skyl og kog kikærterne ca. 45 min i rigeligt nyt letsaltet vand. De skal være helt bløde.
Blend de kogte kikærter sammen med hvidløg, tahin, citronsaft, spidskommen, paprika og ca ½ - 1 dl boullion. Humussen må ikke være for fast.
Server med dryppet olivenolie og evt. lidt persille.
Vidste du at Tahin er en smørbar pasta bestående af letristede sesamfrø og lidt salt.
Kan bl.a. også anvendes som vegetarisk smørepålæg.
Tip Hummus kan evt. tilsættes en stor håndfuld krydderurter, for et give den farve og smag f.eks. persille eller mynte.
Krydret bønnecreme
Udblød bønnerne natten over.
Skyl dem og kog dem i ca. 1 time i rigeligt nyt vand.
De skal være helt bløde.
Rist krydderierne let på en tør pande, til du kan dufte dem.
Halver granatæblen, klem saft ud af den ene halvdel og frigør kernerne fra den anden.
Blend de kogte bønner sammen med bouillon, granatæblesaft og letristede krydderier til en ensartet creme.
Server med dryppet olivenolie, granatæblekerner og evt. lidt bredbladet persille.
Pandebrød/naan
Kom alle ingredienser i en skål og ælt grundigt.
Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem som boller.
Tryk bollerne flade mellem hænderne, ca. 1 cm tykke.
Bag brødene på en pande med olie.
Brødene skal have ca. 5 min. på hver side.
Vend dem. evt. flere gang.
Tips
hummus , krydret bønnecreme og pandebrød med grønne oliven*, bulgursalat og evt. lidt frisk grønt i stave. Kun fantasien sætter grænser. Skal det være meget nemt erstat pandebrød med f.eks. pitabrød.
Ingredienser
Hummus
1 dåse økologiske kikærter eller 250 g kikærter, udblødte
Udblød kikærterne natten over tilsæt evt. 1/4 tsk. bagepulver.
Skyl og kog kikærterne ca. 45 min i rigeligt nyt letsaltet vand. De skal være helt bløde.
Blend de kogte kikærter sammen med hvidløg, tahin, citronsaft, spidskommen, paprika og ca ½ - 1 dl boullion. Humussen må ikke være for fast.
Server med dryppet olivenolie og evt. lidt persille.
Vidste du at Tahin er en smørbar pasta bestående af letristede sesamfrø og lidt salt.
Kan bl.a. også anvendes som vegetarisk smørepålæg.
Tip Hummus kan evt. tilsættes en stor håndfuld krydderurter, for et give den farve og smag f.eks. persille eller mynte.
Krydret bønnecreme
Udblød bønnerne natten over.
Skyl dem og kog dem i ca. 1 time i rigeligt nyt vand.
De skal være helt bløde.
Rist krydderierne let på en tør pande, til du kan dufte dem.
Halver granatæblen, klem saft ud af den ene halvdel og frigør kernerne fra den anden.
Blend de kogte bønner sammen med bouillon, granatæblesaft og letristede krydderier til en ensartet creme.
Server med dryppet olivenolie, granatæblekerner og evt. lidt bredbladet persille.
Pandebrød/naan
Kom alle ingredienser i en skål og ælt grundigt.
Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem som boller.
Tryk bollerne flade mellem hænderne, ca. 1 cm tykke.
Bag brødene på en pande med olie.
Brødene skal have ca. 5 min. på hver side.
Vend dem. evt. flere gang.
Tips
hummus , krydret bønnecreme og pandebrød med grønne oliven*, bulgursalat og evt. lidt frisk grønt i stave. Kun fantasien sætter grænser. Skal det være meget nemt erstat pandebrød med f.eks. pitabrød.