Trekornsgrød

Morgenmad & Brunch
15 min
Serveringer: 2
En frugtig og mættende grød med en forfriskende kiwi-avokado-creme-topping og helt uden mælkeprodukter.
Af

Ingredienser

KIWICREME

1 avokado
1 kiwi
1 spsk. ahorn- eller kokossirup
1 tsk. citronsaft

GRØD

3 dadler
½ æble
1 dl bygflager
½ dl hel boghvede
1 dl havregryn
1 knsp. ingefær, stødt
4½ dl vand

Fremgangsmåde

Avokadocremen

Skræl avokadoen og kiwien, og skær begge i grove stykker.
Blend dem med en stavblender til en ensartet masse, og smag til med sirup, et nip salt og citronsaft.
Stil cremen på køl.
Skær dadler og æbler i tern.
Kom flager og boghvede i en kasserolle, og rist dem ved jævn varme, til de begynder at dufte lidt.
Tilsæt dadler, salt, ingefær og vand.
Rør grundigt.
Lad det simre 5-8 min. under jævnlig omrøring.
Servér grøden toppet med grøn creme og æbletern.

Lignende opskrifter