Kokosgrød med ingefærbanan

Morgenmad & Brunch
15 min
Serveringer: 2
Denne luksuriøse kokosgrød er som et varmt knus. Top med ingefærstegte bananer og en simpel sesamkiks.

Ingredienser

2 dl havregryn
3 dl kokosmælk
3 dl vand
1 knivspids salt
1 tsk malet kanel
1/2 tsk kardemomme
Topping
1/2 kop kokosflager
1 spsk kokosolie
2 spsk ahornsirup
1 spsk frisk revet ingefær
1 banan
3 spsk sesamfrø
2 spsk yoghurt, vegansk eller almindelig

Fremgangsmåde

Mål havregryn, kokosmælk, vand, salt og krydderier i en lille gryde. Kog og lad det simre på svag varme. Rør, indtil grøden er blevet tykkere, ca. 3-4 minutter. Hæld i 2 skåle.
Varm en gryde over medium varme og tørsteg kokosflagerne, indtil de er gyldne. Hæld i en skål. Smelt kokosolie og ahornsirup i samme gryde og riv ingefær. Skræl og skær bananen lodret og på tværs i 4 stykker. Læg bananen i den varme gryde, hæld sesamfrøene på og steg, indtil bananen er gylden på begge sider, og sesamfrøene er blevet lidt sprøde. Top grød med ristet kokosnød, en klat yoghurt, stegte bananer og sesamfrø. God fornøjelse!

Lignende opskrifter