Bland mel, vanille, ingefær og hjortetakssalt i en skål.
Kom smørret, reven appelsinskal og sukker i og ælt dejen sammen med ægget.
Lad dejen hvile koldt 1-2 timer.
Del dejen i to portioner.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og stik den ud med en hjerteform. Lav eventuelt et lille hul i dejen øverst oppe, så hjerterne kan hænges op med en tynd snor på juletræet eller i vinduet.
Pensl kagerne med det sammenpiskede æg og drys kanelsukker på.
Læg kagerne på en plade med bagepapir.
Bages ca. 5-7 minutter ved 200° i midten af ovnen.
Ingredienser
125 g økologisk hvedemel
125 g økologisk sigtet speltmel
1/2 tsk hjortetakssalt
150 g økologisk smør
1 økologisk æg
Reven skal af 1/2 økologisk appelsin
100 g økologisk rørsukker
1/2 tsk økologisk vanille
1/4 tsk økologisk stødt ingefær
Smørelse og drys
1 økologisk æg til pensling
2 spsk økologisk rørsukker
2 tsk økologisk stødt kanel
Fremgangsmåde
Bland mel, vanille, ingefær og hjortetakssalt i en skål.
Kom smørret, reven appelsinskal og sukker i og ælt dejen sammen med ægget.
Lad dejen hvile koldt 1-2 timer.
Del dejen i to portioner.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og stik den ud med en hjerteform. Lav eventuelt et lille hul i dejen øverst oppe, så hjerterne kan hænges op med en tynd snor på juletræet eller i vinduet.
Pensl kagerne med det sammenpiskede æg og drys kanelsukker på.
Læg kagerne på en plade med bagepapir.
Bages ca. 5-7 minutter ved 200° i midten af ovnen.