Julekage

Brød & Bagværk
Serveringer: 10

Ingredienser

250 g stuetempereret smør
250 g rørsukker
4 æg
1,5 dl mælk
250 g sigtet speltmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
1 tsk. allehånde
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljepulver
90 g tørret tranebær
90 g tørret abrikoser
90 g jumborosiner
85 g valnødder
85 g pekannødder
3 friske abrikoser/ små pære

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker godt sammen.
Tilsæt ét æg ad gangen og kom mælken i.
Blandingen kan skille en smule da ingredienserne ikke har den samme temperatur.
Hak abrikoserne i mindre tern.
Find en lille skål frem og kom abrikoser, tranebær og rosiner heri.
Tag en lille smule af melet og vend sammen med, på den måde får man fordelt det i hele kagen i stedet for at det ligger i bunden.
Sigt mel og krydderier i blandingen, og tilsæt det tørrede frugt.
Hak nødderne groft og tilsæt også dem.
Hæld dejen over i en smurt springform (23 cm) og halver abrikoserne og fjern stenen.
Læg abrikoserne i en cirkel ned i kagen.
Bag kagen ved 180 grader varmluft i 50-55 minutter.
Brug en strikkepind for at se om kagen er færdigbagt i midten inden den tager ud af ovnen.

Lignende opskrifter