Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Julekage
Brød & Bagværk
Serveringer: 10
Ingredienser
Fremgangsmåde
250 g stuetempereret smør
250 g rørsukker
4 æg
1,5 dl mælk
250 g sigtet speltmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
1 tsk. allehånde
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljepulver
90 g tørret tranebær
90 g tørret abrikoser
90 g jumborosiner
85 g valnødder
85 g pekannødder
3 friske abrikoser/ små pære
Pisk smør og sukker godt sammen.
Tilsæt ét æg ad gangen og kom mælken i.
Blandingen kan skille en smule da ingredienserne ikke har den samme temperatur.
Hak abrikoserne i mindre tern.
Find en lille skål frem og kom abrikoser, tranebær og rosiner heri.
Tag en lille smule af melet og vend sammen med, på den måde får man fordelt det i hele kagen i stedet for at det ligger i bunden.
Sigt mel og krydderier i blandingen, og tilsæt det tørrede frugt.
Hak nødderne groft og tilsæt også dem.
Hæld dejen over i en smurt springform (23 cm) og halver abrikoserne og fjern stenen.
Læg abrikoserne i en cirkel ned i kagen.
Bag kagen ved 180 grader varmluft i 50-55 minutter.
Brug en strikkepind for at se om kagen er færdigbagt i midten inden den tager ud af ovnen.
Ingredienser
250 g stuetempereret smør
250 g rørsukker
4 æg
1,5 dl mælk
250 g sigtet speltmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
1 tsk. allehånde
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljepulver
90 g tørret tranebær
90 g tørret abrikoser
90 g jumborosiner
85 g valnødder
85 g pekannødder
3 friske abrikoser/ små pære
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker godt sammen.
Tilsæt ét æg ad gangen og kom mælken i.
Blandingen kan skille en smule da ingredienserne ikke har den samme temperatur.
Hak abrikoserne i mindre tern.
Find en lille skål frem og kom abrikoser, tranebær og rosiner heri.
Tag en lille smule af melet og vend sammen med, på den måde får man fordelt det i hele kagen i stedet for at det ligger i bunden.
Sigt mel og krydderier i blandingen, og tilsæt det tørrede frugt.
Hak nødderne groft og tilsæt også dem.
Hæld dejen over i en smurt springform (23 cm) og halver abrikoserne og fjern stenen.
Læg abrikoserne i en cirkel ned i kagen.
Bag kagen ved 180 grader varmluft i 50-55 minutter.
Brug en strikkepind for at se om kagen er færdigbagt i midten inden den tager ud af ovnen.
Lignende opskrifter
Gløgg a la Umahro
Mandel-hassel-kakao-dadel-appelsinkage
Juleboller
Tahinfudge
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent