Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Juleboller
Brød & Bagværk
Serveringer: 15
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 dl mælk
50 g smør
50 g gær
4 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
1 dl kærnemælk
1 dl æblemos
75 g strøabrikoser
75 g strøfigner
3 tsk. kardemomme
3 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
800-900 g sigtet speltmel
1 sammenpisket æg
Demerara rørsukker
Smelt smørret i en kasserolle.
Tag smørret af varmen og tilsæt mælken så den lunes og er lillefingervarm.
Kom blandingen op i en bageskål og rør gæret ud.
Tilsæt sukker og salt.
Kom kærnemælk og æblemos op i skålen og rør sammen.
Tilsæt de tørrede strøabrikoser og strøfigner til blandingen.
Sigt krydderier ned i dejen og tilsæt melet lidt efter lidt imens den æltes godt sammen.
Hold lidt af melet tilbage, hvis dejen når at blive glat inden det hele er tilsat (den kan køres på en rørmaskine eller æltes i hænderne).
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time under et klæde.
Når dejen er hævet, kommes den ud på et meldrysset bord og formes til 15-17 boller.
Kom bollerne op i en passende form (brug gerne to, for at skabe lidt luft mellem bollerne) og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
Efter endt hævning pensles bollerne med æg og drysses med demerara rørsukker.
Bag boller i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 16-20 minutter.
Ingredienser
1 dl mælk
50 g smør
50 g gær
4 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
1 dl kærnemælk
1 dl æblemos
75 g strøabrikoser
75 g strøfigner
3 tsk. kardemomme
3 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
800-900 g sigtet speltmel
1 sammenpisket æg
Demerara rørsukker
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en kasserolle.
Tag smørret af varmen og tilsæt mælken så den lunes og er lillefingervarm.
Kom blandingen op i en bageskål og rør gæret ud.
Tilsæt sukker og salt.
Kom kærnemælk og æblemos op i skålen og rør sammen.
Tilsæt de tørrede strøabrikoser og strøfigner til blandingen.
Sigt krydderier ned i dejen og tilsæt melet lidt efter lidt imens den æltes godt sammen.
Hold lidt af melet tilbage, hvis dejen når at blive glat inden det hele er tilsat (den kan køres på en rørmaskine eller æltes i hænderne).
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time under et klæde.
Når dejen er hævet, kommes den ud på et meldrysset bord og formes til 15-17 boller.
Kom bollerne op i en passende form (brug gerne to, for at skabe lidt luft mellem bollerne) og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
Efter endt hævning pensles bollerne med æg og drysses med demerara rørsukker.
Bag boller i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 16-20 minutter.
Lignende opskrifter
Gløgg a la Umahro
Mandel-hassel-kakao-dadel-appelsinkage
Julekage
Tahinfudge
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent