Gløgg a la Umahro

Drikke
Serveringer: 10
Af

Ingredienser

½ l god rødvin
2 ½ dl portvin
1-1½ dl god akvavit
50 g økologiske mandler
100 g økologiske mørke rosiner
10 hele, økologiske kardemommekapsler
10 hele, økologiske nelliker
3 hele allehånde
1 hel, økologisk kanelstang
3 hele, økologiske sorte eller grønne peberkorn
skrællen af 1 økologisk appelsin skåret i lange strimler

Fremgangsmåde

Kom rødvin, portvin, akvavit, mandler og rosiner i en gryde og lad det trække natten over.
Sigt mandlerne og rosinerne fra (og gem dem til når gløggen skal serveres).
Tilsæt kardemomme, nelliker, allehånde, kanel, peber og appelsinskræl.
Varm forsigtigt op og lad det hele simre i 10 min.
Det må ikke koge, men overfladen må godt lige skælve en smule.
Tag gryden af varmen og lad det trække i mindst 30 min., men hellere 1 time.
Kom mandlerne og rosinerne i gryden igen, stil den på lav varme.
Så er gløggen parat.

Lignende opskrifter