Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Gløgg a la Umahro
Drikke
Serveringer: 10
Af
Umahro
Ingredienser
Fremgangsmåde
½ l god rødvin
2 ½ dl portvin
1-1½ dl god akvavit
50 g økologiske mandler
100 g økologiske mørke rosiner
10 hele, økologiske kardemommekapsler
10 hele, økologiske nelliker
3 hele allehånde
1 hel, økologisk kanelstang
3 hele, økologiske sorte eller grønne peberkorn
skrællen af 1 økologisk appelsin skåret i lange strimler
Kom rødvin, portvin, akvavit, mandler og rosiner i en gryde og lad det trække natten over.
Sigt mandlerne og rosinerne fra (og gem dem til når gløggen skal serveres).
Tilsæt kardemomme, nelliker, allehånde, kanel, peber og appelsinskræl.
Varm forsigtigt op og lad det hele simre i 10 min.
Det må ikke koge, men overfladen må godt lige skælve en smule.
Tag gryden af varmen og lad det trække i mindst 30 min., men hellere 1 time.
Kom mandlerne og rosinerne i gryden igen, stil den på lav varme.
Så er gløggen parat.
Ingredienser
½ l god rødvin
2 ½ dl portvin
1-1½ dl god akvavit
50 g økologiske mandler
100 g økologiske mørke rosiner
10 hele, økologiske kardemommekapsler
10 hele, økologiske nelliker
3 hele allehånde
1 hel, økologisk kanelstang
3 hele, økologiske sorte eller grønne peberkorn
skrællen af 1 økologisk appelsin skåret i lange strimler
Fremgangsmåde
Kom rødvin, portvin, akvavit, mandler og rosiner i en gryde og lad det trække natten over.
Sigt mandlerne og rosinerne fra (og gem dem til når gløggen skal serveres).
Tilsæt kardemomme, nelliker, allehånde, kanel, peber og appelsinskræl.
Varm forsigtigt op og lad det hele simre i 10 min.
Det må ikke koge, men overfladen må godt lige skælve en smule.
Tag gryden af varmen og lad det trække i mindst 30 min., men hellere 1 time.
Kom mandlerne og rosinerne i gryden igen, stil den på lav varme.
Så er gløggen parat.
Lignende opskrifter
Mandel-hassel-kakao-dadel-appelsinkage
Julekage
Juleboller
Tahinfudge
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent