Fyldte søde kartofler med krydret kikærter og guacamole

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Frisk og enkel opskrift med søde kartofler, grøntsager og krydret kikærter. Perfekt til en nem frokost! Hvis du ikke har tid til at sylte rødløg, kan du servere den med tyndt skåret frisk rødløg eller anden valgfri topping.
Af

Ingredienser

4 mellemstore søde kartofler
Nogle håndfulde med frisk babyspinat
Et lille bundt frisk mynte
SYLTEDE LØG (eller valgfri topping)
2 rødløg
0,5 dl æblecidereddike
3/4 dl agavesirup
1 dl vand
0,5 tsk salt
GUACAMOLE
2 avocadoer
1 presset fed hvidløg
0,5-1 tsk chiliflager
Halv tomat
Saften af en halv lime
0,5 tsk salt
KRYDRET KIKÆRTER
2 dåser kikærter
2 spsk olivenolie
1 spsk garam masala
1 tsk agavesirup
1 spsk presset lime
0,5 salt
Sort peber efter smag

Fremgangsmåde

Den søde kartoffel kan tilberedes på to måder. Enten bager du den i en ovn ved 200 ° C i cirka en time, eller du skærer huller i skallen med en gaffel og opvarmer mikroovn ved maksimal varme i ca. 10-12 minutter. Uanset metoden, husk at stikke i dem under tilberedningen for at se om de er færdige.
Skær løg tynd, helst med mandolin, og læg dem derefter i en krukke med låg.
Kog vandet, og pisk derefter sammen eddike, agavesirup, vand og salt og hæld det derefter over løgene. Læg låget på, og lad det stå, indtil det er tid til at spise.
Mos dine avokadoer med en gaffel. Hak tomaten og tilsæt de resterende ingredienser til guacamolen og smag med salt og peber.
Varm olien på en pande. Steg kikærterne sammen med garam masala i cirka 5 minutter. Tilsæt derefter agavesirup, lime og smag med salt og peber.
Fyld din søde kartoffel med babyspinat, guacamole og kikærter. Top med syltede løg og frisk mynte.

Lignende opskrifter