Veganske kanelsnegle med chokolade- og pekanglasur
Brød & Bagværk
>60 min
Serveringer: 12
Bløde, nødde- og chokoladeagtig og vidunderlig snasket kanelsnegle. Bag dem og server for dem du kan lide!
Af Marisa Alvarsson
DEJ
1/2 pakke (7 g) tørgær
180 ml lunkent vand
180 ml plantebaseret drik (havre, ris, soja eller mandel)
4 spsk (35 g) kokossukker
3 spsk smeltet kokoolie
1 tsk salt
515 g hvedemel
FYLD
4 spsk (35 g) vegansk margarine
4 spsk (35 g) kokossukker
2 tsk stødt kanel
5 stykker (50 g) vegansk mørk chokolade, hakket
PEKANKARAMEL
4 spsk (35 g) kokossukker
120 ml soja- eller havrefløde
240 ml (100 g) hakkede pekannødder
KANELGLASUR
180 ml flormelis
1/2 spsk kogende vand
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk plantebaseret drik (1 tsk ekstra hvis nødvendigt)
CHOKOLADEGLASUR
40 g smeltet vegansk, mørk chokolade
1 tsk smeltet kokosolie
Opløs gæren i lunkent vand i den store skål til din køkkenmaskine/foodprocessor. Tilsæt plantebaseret drik, kokossukker, salt og 165 g mel. Brug maskinens dejkrog, og ælt dejen på medium hastighed i 3 minutter, eller indtil dejen er jævn. Bland resten af melet (350 g) i for at få en blød dej. Ælt dejen i maskinen, indtil den er elastisk og glat.
Fjern skålen og form dejen til en rund kugle med dine hænder. Læg dejen tilbage i skålen og dæk med et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted, indtil den bliver dobbelt så stor (ca. 1 time).
Ælt dejen, så luft presses ud. Læg dejen på en let melet overflade. Rul ud til et rektangel på 45 x 30 cm.
Forbedre fyld. Bland margarinen, 4 spsk kokossukker og kanel sammen i en skål. Fordel fyldet over dejets rektangel, men lad 1 cm ligge i kanterne. Fordel den hakkede chokolade over.
Rul dejen fra en af langsiderne. Klem dejen en smule for at forsegle rullen. Skær derefter 12 lige store skiver med en skarp kniv.
Bland resten af kokossukkeret med fløden. Hæld blandingen i en beklædt 33 x 23 cm bradepande, cirka 5 cm dyb. Hæld hakkede pekannødderne i bunden af formen. Placer kanelsneglene med den skårne side ned, oven på pekannødderne. Dæk med et viskestykke, og lad dem hæve indtil de er dobbelt så store (ca. 1 time).
Bages i ovnen ved 180 ° i cirka 30 minutter, eller indtil den er tilberedt i midten og gyldenbrun.
Lav glasurerne ved at blande ingredienserne i to separate skåle. Lad sneglene afkøle i 30 minutter pynter med glasur og serverer dem.
Ingredienser
DEJ
1/2 pakke (7 g) tørgær
180 ml lunkent vand
180 ml plantebaseret drik (havre, ris, soja eller mandel)
4 spsk (35 g) kokossukker
3 spsk smeltet kokoolie
1 tsk salt
515 g hvedemel
FYLD
4 spsk (35 g) vegansk margarine
4 spsk (35 g) kokossukker
2 tsk stødt kanel
5 stykker (50 g) vegansk mørk chokolade, hakket
PEKANKARAMEL
4 spsk (35 g) kokossukker
120 ml soja- eller havrefløde
240 ml (100 g) hakkede pekannødder
KANELGLASUR
180 ml flormelis
1/2 spsk kogende vand
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk plantebaseret drik (1 tsk ekstra hvis nødvendigt)
CHOKOLADEGLASUR
40 g smeltet vegansk, mørk chokolade
1 tsk smeltet kokosolie
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunkent vand i den store skål til din køkkenmaskine/foodprocessor. Tilsæt plantebaseret drik, kokossukker, salt og 165 g mel. Brug maskinens dejkrog, og ælt dejen på medium hastighed i 3 minutter, eller indtil dejen er jævn. Bland resten af melet (350 g) i for at få en blød dej. Ælt dejen i maskinen, indtil den er elastisk og glat.
Fjern skålen og form dejen til en rund kugle med dine hænder. Læg dejen tilbage i skålen og dæk med et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted, indtil den bliver dobbelt så stor (ca. 1 time).
Ælt dejen, så luft presses ud. Læg dejen på en let melet overflade. Rul ud til et rektangel på 45 x 30 cm.
Forbedre fyld. Bland margarinen, 4 spsk kokossukker og kanel sammen i en skål. Fordel fyldet over dejets rektangel, men lad 1 cm ligge i kanterne. Fordel den hakkede chokolade over.
Rul dejen fra en af langsiderne. Klem dejen en smule for at forsegle rullen. Skær derefter 12 lige store skiver med en skarp kniv.
Bland resten af kokossukkeret med fløden. Hæld blandingen i en beklædt 33 x 23 cm bradepande, cirka 5 cm dyb. Hæld hakkede pekannødderne i bunden af formen. Placer kanelsneglene med den skårne side ned, oven på pekannødderne. Dæk med et viskestykke, og lad dem hæve indtil de er dobbelt så store (ca. 1 time).
Bages i ovnen ved 180 ° i cirka 30 minutter, eller indtil den er tilberedt i midten og gyldenbrun.
Lav glasurerne ved at blande ingredienserne i to separate skåle. Lad sneglene afkøle i 30 minutter pynter med glasur og serverer dem.