Superfood macarons

Brød & Bagværk
Serveringer: 20

Ingredienser

75 g æggehvider
1 knsp. salt
50 g rørsukker
100 g mandelmel
150 g flormelis
1 tsk. superfood (eks. matcha, tranebær, havtorn)  
Fyld til macarons

Matcha macarons

200 g flødeost neutral
4 spsk. flormelis 
1 tsk. matcha pulver
Hakket mynte
Limeskal
2 spsk. hakkede pistacienødder

Tranebær macarons

200 g flødeost neutral
4 spsk. flormelis
2 spsk. hindbær marmelade
1 tsk. tranebær pulver 
Havtorn macarons
200 g flødeost neutral
4 spsk. flormelis
2 spsk. abrikos marmelade
1 tsk. havtorn pulver

Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt salt og sukker lidt ad gangen.
Sigt mandelmel, superfood pulver og flormelis ned i skålen og vend det sammen med marengsmassen.
Du må ikke røre i massen, den skal vendes stille og roligt sammen.
Kom massen på en sprøjtepose og kom en glat tyl i.
Sprøjt 40 små og lige store runde cirkler ud på bagepapir.
Slå bagepladen ned i bordet, så eventuelle luftbobler fjernes.
Hvis de stadig har en lille top midt på, kan du fugte din finger med lidt vand og glatte dem ud.
Lad dem stå og ”tørre” i 30-45 minutter.
Dette gør at de får ”fødder” og rejser sig, når de kommer ind i ovnen.
Tænd ovnen på 140 grader varmluft og bag macarons i 14-16 minutter.
Rør fyldet sammen til en lufttig masse, fyld det på en sprøjtepose og sæt den på køl.
Når macaronsskallerne er færdigbagte sættes de til afkøling på en rist.
Når skallerne er helt afkølede samles de med den kolde creme.
Kom en lille klat på bunden og pres toppen nedover. 

Lignende opskrifter