Pestobrød

Brød & Bagværk
Serveringer: 1
Af

Ingredienser

25 gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
100 g fuldkornsdurumhvedemel
Ca. 400 g sigtet speltmel
75 g pesto, grøn eller rød
1 kugle mozzarella
70 g lufttørret parmaskinke
Olivenolie til pensling
Evt. lidt flagesalt

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt og fuldkornsdurumhvedemel.
Ælt speltmel i lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant ca. 30 x 40 cm.
Smør et tyndt lag pesto over hele fladen.
Tænd ovnen på 250 grader.
Skær mozzarellaen ud i tynde skiver, og fordel den og parmaskinken på den ene halvdel, og fold den anden halvdel henover.
Skær nogle snit på tværs af brødet, og lad det hæve ca. 20 min. på en bageplade.
Pensle med olie, og drys med flagesalt.
Bag brødet 15-20 min.
Brødet kan spises, mens det er lunt, men er også ideelt til madpakken eller turen i det grønne.
Servér brødet som tilbehør til en fyldig salat.

Lignende opskrifter