Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Nødde-marengsbund med syrlig vaniljecreme og friske bær
Brød & Bagværk
Serveringer: 6
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bund
70 g smør
4 æggehvider
2 dl rørsukker
100 g mandelmel
100 g hasselnødder
Lidt mel, maks. 1 tsk.
Syrlig vaniljecreme
3 dl piskefløde
3 dl cremefraiche
½ dl flormelis
½ tsk. vaniljepulver
Smelt smørret, og lad det køle helt af.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker 1 spsk. ad gangen, under stadig piskning, til massen er tyk og skinnende.
Hak hasselnødder groft. Vend nødder, mandelmel og smør forsigtigt i.
Smør en springform (24cm) med smør, drys efter med lidt mel, og fyld nøddemassen i formen.
Bag nøddebunden ved 180 grader i ca. 25 minutter i midten af ovnen.
Lad bunden køle lidt ned inden den vendes forsigtigt ud på et serveringsfad.
Lav nu cremen.
Bland piskefløde, cremefraiche, flormelis og vanilje, og pisk til en blød creme.
Den syrlige vaniljecreme kan nu pryde kagens top sammen med friske bær.
Ingredienser
Bund
70 g smør
4 æggehvider
2 dl rørsukker
100 g mandelmel
100 g hasselnødder
Lidt mel, maks. 1 tsk.
Syrlig vaniljecreme
3 dl piskefløde
3 dl cremefraiche
½ dl flormelis
½ tsk. vaniljepulver
Fremgangsmåde
Smelt smørret, og lad det køle helt af.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker 1 spsk. ad gangen, under stadig piskning, til massen er tyk og skinnende.
Hak hasselnødder groft. Vend nødder, mandelmel og smør forsigtigt i.
Smør en springform (24cm) med smør, drys efter med lidt mel, og fyld nøddemassen i formen.
Bag nøddebunden ved 180 grader i ca. 25 minutter i midten af ovnen.
Lad bunden køle lidt ned inden den vendes forsigtigt ud på et serveringsfad.
Lav nu cremen.
Bland piskefløde, cremefraiche, flormelis og vanilje, og pisk til en blød creme.
Den syrlige vaniljecreme kan nu pryde kagens top sammen med friske bær.
Lignende opskrifter
Gulerodsbrød med kerner og dadler
Veganske kanelsnegle med chokolade- og pekanglasur
Brunkager med rødbedeglasur
Blåbærmuffins
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent