Morgenmadsmuffin med spinat og cheddar

Brød & Bagværk
30 min
Serveringer: 16
Kombinationen af sødt og salt, varm, smeltet ost og en smule skinke, gør disse muffins til et overdådigt morgenmåltid eller den perfekte brunchservering. Nyd dem friskbagte med et glas juice og en god kop kaffe.
Af

Ingredienser

300 g sigtet speltmel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. havsalt
1 tsk. sød paprika
1 tsk. tørret salvie
½ tsk. tørret timian
1 tsk. løggranulat
2 store æg
2½ dl mælk
120 g revet ost, gerne cheddar
70 g kogt hamburgerryg eller skinke
150 g frisk spinat
50 g smør

Fremgangsmåde

Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål. I en anden skål piskes æg og mælk sammen.
Riv osten groft, og skær skinken i strimler. Tænd for ovnen på 200 grader.
Skyl spinaten, og overhæld den med ko¬gende vand.
Slyng spinaten i en salatslynge, eller vrid vandet ud af den.
Hak spinaten med en stor kniv.
Smelt smørret i en lille gryde.
Rør nu melblandingen og æggemælken sam¬men til en ensartet masse.
Rør det smeltede smør i, og tilsæt derefter den hakkede spinat, skinke og revet ost (90 g).
Fyld dejen 2/3 op i muffinformene, drys dem med ost, og bag dem i 20-25 min., til de er gyldne.
Stik evt. en kødnål i midten af en muffin – hænger der dej fast, skal de bage et par minutter mere.
Lad de bagte muffins køle lidt af, inden de nydes friskbagte.

Lignende opskrifter