Luksuriøs vegansk chokoladekage

Brød & Bagværk
>60 min
Serveringer:
En mere luksuriøs version af chokoladekage, en overdådig vegansk chokoladekage, uimodståelig lækker! Du kan lave det med chokolade ganache glasur eller servere kagen med enhver plantebaseret fløde, is eller frosting.
Af

Ingredienser

INGREDIENSER GANACHE-TOPPING
200 g mørk vegansk chokolade (80% kakao), hakket
200 ml dåse kokosmælk
INGREDIENSER KAGE
425 ml varmt vand
150 g usaltet vegansk smør
100 ml kokosolie
200g mørk vegansk chokolade (80% kakao)
65 ml kakaopulver
250 g kokossukker
120 ml purret silketofu
2 tsk vaniljepulver
290 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3/4 tsk natron
En knivspids salt

Fremgangsmåde

Start med at lave ganache. Læg den hakkede chokolade i en skål. Opvarm kokosmælken, indtil den begynder at simre (den må ikke buldrekoge), lad den svale lidt og hæld den derefter over chokoladen.
Stil skålen til side i et par minutter, og rør derefter, indtil chokoladen er helt smeltet og konsistensen er jævn. Dæk og sæt den i køleskabet i cirka 1,5 time, men fjern filmen og rør med jævne mellemrum, mens du forbereder og bager kagen.
For at tilberede kagen skal du blande vegansk smør, kokosolie, kakao, chokolade, kokossukker, vaniljepulver og varmt vand i en gryde ved svag varme. Sæt til side og lad det køle af.
Bland derefter purerede silketofu i, og tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og salt. Bland grundigt indtil dejen er jævn og blank.
Hæld dejen i to 17,5 cm Ø form og bag i ovnen ved 140 ° C varm luft i 45-50 minutter. Kontroller med en kagenål efter 45 minutter for at se, om de er klar.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad den køle af i 5 minutter, før du fjerner dem fra formen. Lad dem derefter køle helt ned på en rist.
Når kagerne er afkølet, skal du lægge den ene oven på den anden og dække med et jævnt lag med ganache-frosting. Pynt med bær og spiselige blomster, hvis du vil.

Lignende opskrifter