Landbrød

Brød & Bagværk
Serveringer: 2

Ingredienser

50 g gær
1 spsk. sirup
1 spsk. salt
6 dl mælk
50 g smør
500 g sigtet speltmel
500 g grahamsspeltmel

Fremgangsmåde

Opløs gæren med salt og sirup.
Smelt smøren og tilsæt herefter mælken, og lun til den er lillefinger varm.
Sigt melet lidt efter lidt ned i skålen og ælt godt igennem, dette gøres nemmest på en røremaskine.
Find dine hævekurve frem og drys dem godt med mel.
Fordel dejen i 2 lige store stykker og form dem til en rund kugle, med ”samlingen” opad.
Lad dejene hæve i 60 minutter overdækket med et klæde.
Forvarm ovnen ved varmluft til 200 grader.
Lad bagepladerne med bagepapir stå inde i ovnen imens ovnen forvarmer.
Når ovnen er varm tages pladen ud, og brødet vendes ud på den varme bageplade.
Ét brød på hver bageplade.
Bag brødene ét ad gangen i 25-30 minutter.
Lad brødene køle ned inden de serveres.

Lignende opskrifter