Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Lækre boller eller brød med frugt og kerner
Brød & Bagværk
Serveringer: 20
Ingredienser
Fremgangsmåde
5 dl vand
1 dl kærnemælk
1 spsk. ahornsirup
50 g gær
2 tsk. fint havsalt
1 æble, groft revet
100 g gulerødder, groft revet
100 g strødadler, strøabrikoser eller strøfigner
50 g boghvede, hel
50 g solsikkekerner
Ca. 1 kg sigtet speltmel
1 sammenpisket æg til pensling
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt ahornsirup og kærnemælk.
Riv æblet og gulerødderne og kom det i væsken sammen med tørret frugt, kerner og salt.
Tilsæt melet lidt ad gange, og ælt dejen sammen til den bliver ensartet og smidig.
Lad dejen hæve under et klæde ved stuetemperatur i 30-40 minutter.
Form bollerne eller to brød og lad dem efterhæve ca. 30 min.
Pensle dem med æg. Tænd ovnen på 200 grader.
Bag bollerne i 15-20 min. Bag brødene 30-35 min.
Lad dem køle af på en rist.
Velbekomme!
Ingredienser
5 dl vand
1 dl kærnemælk
1 spsk. ahornsirup
50 g gær
2 tsk. fint havsalt
1 æble, groft revet
100 g gulerødder, groft revet
100 g strødadler, strøabrikoser eller strøfigner
50 g boghvede, hel
50 g solsikkekerner
Ca. 1 kg sigtet speltmel
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt ahornsirup og kærnemælk.
Riv æblet og gulerødderne og kom det i væsken sammen med tørret frugt, kerner og salt.
Tilsæt melet lidt ad gange, og ælt dejen sammen til den bliver ensartet og smidig.
Lad dejen hæve under et klæde ved stuetemperatur i 30-40 minutter.
Form bollerne eller to brød og lad dem efterhæve ca. 30 min.
Pensle dem med æg. Tænd ovnen på 200 grader.
Bag bollerne i 15-20 min. Bag brødene 30-35 min.
Lad dem køle af på en rist.
Velbekomme!
Lignende opskrifter
Gulerodsbrød med kerner og dadler
Veganske kanelsnegle med chokolade- og pekanglasur
Brunkager med rødbedeglasur
Blåbærmuffins
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent