Koldhævede rugbrødsboller med gulerod og hampefrø

Brød & Bagværk
Serveringer: 10

Ingredienser

1 julebryg (33cl)
1,7 dl. vand
¼ pakke gær
2 tsk. salt
1 tsk. kokossirup
2 spsk. neutral yoghurt
1 gulerod, groftrevet
50 g. solsikkekerner
50 g. hørfrø
50 g. græskarkerner
250 g. grahamsspeltmel
350 g. sigtet speltmel
Hampefrø og chiafrø til drys oven på bollerne inden Baking

Fremgangsmåde

Hæld øl og vand i en skål, rør gæren ud heri.
Tilsæt salt, sirup, neutralt yoghurt, revet gulerod og kerner.
Tilsæt herefter begge slags mel, lidt efter lidt, dejen skal være fast men våd.
Dæk skålen med film og sæt dejen på køl natten over.
Dagen efter afsættes 10-12 klatter på en bageplade med bagepapir, fugt dine hænder undervejs og brug dem til at lave klatterne.
Drys herefter med hampefrø og chiafrø på toppen af bollerne.  
Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i 16-18 minutter. 

Lignende opskrifter