Koldhævede boller med quinoaflager

Brød & Bagværk
Serveringer: 10

Ingredienser

10 g gær
5,5 dl koldt vand
2 tsk. fint havsalt
2 dl quinoaflager
1 spsk. agavesirup
2 spsk. olivenolie
600 g sigtet speltmel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det kolde vand.
Tilsæt salt, olie, sirup og quinoaflager.
Lad blandingen stå i 5 minutter så flagerne bliver bløde.
Tilsæt mel og ælt dejen grundigt så den bliver smidig og glat.
Det er en lind dej.
Dæk skålen til og sæt den på køl natten over.
Næste dag tændes ovnen på 210 grader varmluft.
Sæt 10 klatter af dejen på bageplader med bagepapir på.
Dette gøres nemmest med fugtige fingre eller med to skeer.
Sæt pladerne i ovnen og bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist før de nydes.

Lignende opskrifter