Knækbrødstarteletter

Brød & Bagværk
Serveringer: 6

Ingredienser

½ pose stenalderbrødmix fra (250 g)
1 stort æg
1 dl vand
1½ dl havregryn
2 spsk. olivenolie
1 tsk. fint havsalt

Fremgangsmåde

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og tryk cirkler ud på ca. 12 cm i diameter, og tryk dem ned i en muffinform.
Alternativt kan dejen trykkes ud i tarteletforme eller silikoneforme med fingrene, hvis den er svær at rulle ud.
Formene behøver ikke at blive smurt, da olien i kernerne udskilles under Bakingen og gør, at tarteletterne kan slippe formen.
Bag tarteletterne i ca. 18-20 min., eller indtil de er sprøde og gyldne.
Tag dem ud af formene, og lad dem køle af på en bagerist.

Lav nu saucen Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet, mens du pisker.

Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det ud i smør/mel-opBakingen.
Fortsæt, indtil du har en lind, blank og cremet sauce.
Smag saucen til med æblecidereddike, salt og peber, og juster evt. saucen med mere bouillon, hvis den er for tyk.
Når kyllingen er kølet af, plukkes kødet i ensartede stykker.
De grønne asparges skylles og snittes.
Skyl og snit salvien fint.
Gem nogle fine små blade til at pynte med.
Inden retten skal serveres, varmes saucen op, og kyllingen tilsættes og varmes igennem ved svag varme.
Til sidst tilsættes aspargessnitterne og den friske salvie.

Lignende opskrifter