Kanelsnurrer

Brød & Bagværk
Serveringer: 15

Ingredienser

Dej

35 g gær
4 dl risdrik (prøv coconut dream)
150 g kokosolie
2 spsk. kokossukker
1 tsk. salt
1,5 tsk. kardemomme
1 æg
800 g sigtet speltmel
Remonce
150 g kokosolie (ikke smeltet)
150 g kokossukker
3 spsk. kanel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i risdrik.
Bland herefter smeltet kokosolie, kokossukker, salt og kardemomme i.
Tilsæt herefter ægget og rør godt.  
Herefter tilsættes melet lidt efter lidt, hold en lille smule tilbage til at drysse på bordet.
Kom dejen ud på bordet og ælt den indtil den er smidig og ikke klæber til bordet.
Kom dejen op i en skål tildækket med et klæde og lad den hæve i 1 time.
I mellemtiden laves remoncen. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og pisk det sammen med en håndmixer, indtil den er ensartet. 
Rul herefter dejen ud til en firkant på 50x60cm og 0,5 cm i tykkelsen.
Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen.
Dejen foldes på midten og lukkes i kanterne med et lille tryk.
Skær 3 cm brede strimler af hele dejen.
Del nu den 3 cm brede strimmel på midten, dog ikke helt igennem.
Begynd at flette de tre strimler, og når du kommer til enden, laves en knude.
Kom snurrerene op på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter.
Snurrerene bages i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
Afkøles inden servering.  

Lignende opskrifter