Gurkemeje boller med speltkerner

Brød & Bagværk
Serveringer: 16

Ingredienser

15 g gær 
1¾ dl koldt vand 
1¾ dl kold sødmælk 
50 g speltkerner
2 æg 
700 g sigtet speltmel
2 spsk. honning
10 g gurkemeje
10 g salt
55 g blødt smør

Fremgangsmåde

Kog speltkernerne som det fremgår på bagsiden af pakken.
Køl dem af inden de anvendes.
Bland alle ingredienserne og ælt dejen i røremaskinen ca. 10 min på medium hastighed til dejen bliver glat og blank.
Dæk dejen til, og lad den hvile i 30 min.
Del dejen i 16 lige store stykker.
Tril/form dejstykkerne til boller.
Læg bollerne med 4 cm mellerum i en bradepande med bagepapir, og lad dem hæve.
Det tager ca. 2-3 timer.
Når bollerne er hævet til ca. dobbelt størrelse, vil de nå sammen, så de får form som hveder.
Bag gurkemejebollerne ca. 15-20 minutter ved 180° varmluft.
Lad dem køle af på en rist og nyd dem til en god kop te.

Lignende opskrifter