Gulerodskage med havtorn frosting

Brød & Bagværk
Serveringer: 1

Ingredienser

150 g blødt smør
100 g kokossukker
100 g rørsukker
4 æg
4 gulerødder, groft revet
150 g sigtet speltmel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
50 g pekannødder
1½ dl rosiner

Cream cheese frosting med havtorn

1 pk. neutral cream cheese
1½ tsk. havtorn pulver
2 spsk. flormelis
1 lime, skal herfra
25 g pekannødder
Evt. tynde gulerodsbånd

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175℃.
Pisk smør, kokossukker og rørsukker sammen.
Rør gulerødder, æg og pekannødder i dejen.
Sigt alle de tørre ingredienser i dejen og rør den godt sammen.
Tilsæt til sidst rosiner.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, og bag den ved 175℃ i 45 minutter.
Bland cream cheese, havtornpulver og flormelis sammen til frosting, og stil på køl indtil den skal bruges til kagen.
Lad kagen køle af inden den pyntes med frosting, nødder, gulerodsbånd og fintrevet limeskal. 

Lignende opskrifter