Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt ½ dl olie, begge slags mel og salt.
Ælt dejen grundigt, gerne på en maskine. Dejen skal være lækker at arbejde med og ikke klistret – så tilsæt evt. lidt mere mel. Sæt dejen til at hæve et lunt sted, overdækket med et rent viskestykke i en times tid.
Stil ovnen på 210 grader.
Ælt dejen igen ved håndkraft, og del den i to portioner.
Kom olivenolie på bordpladen og kagerullen, og rul dejen ud på bordpladen i to stykker. Dejen må ikke klistre fast, og der må ikke tilsættes mere mel; brug i stedet olivenolie.
Når dejen er rullet tyndt ud og er lettere olieret på begge sider, pensler du den med olie og drysser sesamkerner og havsalt på den ene dejplade, og citrongræs og chili på den anden.
Rul dejen sammen som en pandekage, og skær hurtigt tynde skiver, som du straks folder ud til aflange tynde grissinier og lægger på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 6-10 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist, når de er bagt færdig.
De er bedst med det samme, da de mister sprødheden efter nogle timer.
Du kan holde dem sprøde længere, hvis du lægger dem i en kagedåse/lufttæt behold-er, lige så snart de er kølet helt af.
Ingredienser
Dej
8 g gær
1 dl lunkent vand
½ + ¼ dl olivenolie
150 g sigtet speltmel
50 g grahamsspeltmel
¼ tsk. Havsalt
Pynt
Olivenolie til at pensle med
Sesamfrø
Havsalt
Tørret citrongræs
Tørrede chiliflager
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt ½ dl olie, begge slags mel og salt.
Ælt dejen grundigt, gerne på en maskine. Dejen skal være lækker at arbejde med og ikke klistret – så tilsæt evt. lidt mere mel. Sæt dejen til at hæve et lunt sted, overdækket med et rent viskestykke i en times tid.
Stil ovnen på 210 grader.
Ælt dejen igen ved håndkraft, og del den i to portioner.
Kom olivenolie på bordpladen og kagerullen, og rul dejen ud på bordpladen i to stykker. Dejen må ikke klistre fast, og der må ikke tilsættes mere mel; brug i stedet olivenolie.
Når dejen er rullet tyndt ud og er lettere olieret på begge sider, pensler du den med olie og drysser sesamkerner og havsalt på den ene dejplade, og citrongræs og chili på den anden.
Rul dejen sammen som en pandekage, og skær hurtigt tynde skiver, som du straks folder ud til aflange tynde grissinier og lægger på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 6-10 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist, når de er bagt færdig.
De er bedst med det samme, da de mister sprødheden efter nogle timer.
Du kan holde dem sprøde længere, hvis du lægger dem i en kagedåse/lufttæt behold-er, lige så snart de er kølet helt af.