Glutenfrie fødselsdagsboller

Brød & Bagværk
Serveringer: 20

Ingredienser

4 dl lunt vand
15 g økologisk gær
75 g økologisk smør eller plantemargarine
1 økologisk æg
1 spsk. økologisk honning eller agavesirup
1 tsk. havsalt
350 g økologisk Universalbagemix

Fremgangsmåde

Smør og honning lunes i en gryde.
Imens opløses gæren i lunt vand.
Tilsæt 175 g Universalbagemix til gæren.
Rør æg (gem evt. en spsk. æg til at pensle bollerne med) og havsalt i.
Rør skiftevis det smeltede smør/honning og 175 g Universalbagemix i.
Rør godt sammen og lad stå i 15 min. Form boller med en ske mod en håndflade skyllet i koldt vand.
Bollerne sættes på en smurt bageplade og hæver et lunt sted i 30 min.
Pensles med æg eller vand. Bages ved 200 °C varmluft i 20 min.

Lignende opskrifter