Chokolademuffins med tranebær

Brød & Bagværk
Serveringer: 18

Ingredienser

90 g quinoamel
90 g mandelmel
90 g havremel
2 spsk. økologisk maizena
3/4 dl kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk.  natron
1 tsk. salt
75 g økologisk mørk chokolade
1 stor økologisk banan
3 økologiske æg
3 dl sojamælk
1 dl ahornsirup
1 1/2 dl ekstra jomfru olivenolie
2 dl tørrede tranebær

Tranebærcreme

1 dl tørrede tranebær
1 tsk. kokossukker
2 dl økologisk fløde (kan erstattet af coconut cream)

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 grader.
Bland alle tørre ingredienser i en skål.
Smelt chokoladen over et vandbad, og lad det køle af.
Mos bananen i en skål og tilsæt herefter æg, sojamælk, ahornsirup og olie.
Sigt melblandingen i væsken og pisk det til en jævn masse.
Bland den smeltede chokolade og tilsæt de tørrede tranebær.
Fordel dejen i 18 muffin-forme.
Fyld kun 2/3 op i hver muffinform. 
Bages midt i ovnen i 15-18 minutter.

Tranebærcreme

Pisk fløden til en let skum.
Bruger du Coconut cream skal du sørge for, at den har været på køl eller frys inden du pisker den.
Bland kokossukker og tørrede tranebær i den letpiskede fløde.
Server muffins med tranebærcremen som toppen eller ved siden.

Lignende opskrifter