Brunkager med rødbedeglasur

Brød & Bagværk
Serveringer: 40

Ingredienser

250 g rørsukker
250 g smør
200 g agavesirup
2 tsk. potaske
1 spsk. vand 
500 g sigtet speltmel
8g cassia kanel
4 g ingefær
5 g allehånde
Skal af revet økologisk appelsin
Evt. 100 g smuttede, finthakkede mandler

Glasur

75 g flormelis
30 g pasteuriseret æggehvide
1 spsk. rødbede saft fra Biotta

Fremgangsmåde

Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde ved moderat varme.
Tag blandingen fra varmen, når det er smeltet.
Rør potaske ud i vand og tilsæt det.
Lad blandingen køle ned til lunken.
Rør mel, krydderier og evt. mandler i og ælt godt sammen. 
Tril dejen i ca. 5 cm tykke stænger og pak den ind i bagepapir og film.
Læg stængerne i køleskab i minimum 5 timer, gerne natten over. 
Brunkagestængerne kan holde sig i ca. 14 dage i køleskab eller forlæng holdbarhed ved at fryse dem.
Så kan du bage, når det passer dig. Skær stængerne i tynde skiver (1-2 mm) eller rul dejen tyndt ud (2mm) på en anelse mel og stik figurer ud af dejen. 
Bag brunkagerne ved 200o C i 6-8 minutter og køl dem af på en bagerist.
Når småkagerne er kolde, blandes flormelis med æggehvide og rødbedesaft og glasuren smøres på kagerne.
Lad dem stå på bageristen så glasuren kan tørre lidt inden de serveres.

Lignende opskrifter