Sommersalat med hel boghvede

Salat
Serveringer:

Ingredienser

1 dl hel boghvede 
1 tsk. spidskommen, knust 
½ spidskål
1 lille bundt radiser
1 lille bakke blåbær
50 g sukkerærter

Dressing

1 dl olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
½ tsk. basilikum
1 nip havsalt

Fremgangsmåde

Kog boghveden i letsaltet vand i ca. 10 min. 
Skyl den kogte boghvede under koldt vand og sigt vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte.
Rør imens dressingen sammen og smag til med salt.
Rist boghvedekernerne et par minutter i olie på en varm pande.
Krydre dem med salt og knust spids-kommen.
Skyl kålen grundigt og hak den groft. 
Vask radiser, sukkersnaps og blåbær.
Skær radiserne i tynde skiver og sukkersnaps i aflange snitter.
Vend kålen, radiser og sukkersnaps med dressingen og drys med de sprøde boghvedekerner. 
Server gerne med lækkert brød og evt. hvid fisk.

Lignende opskrifter