Mættende rød & hvid sommersalat

Salat
Serveringer: 4

Ingredienser

Dressing

3 spsk. økologisk ahornsirup (kan erstattes af økologisk agavesirup eller økologisk honning)
1 spsk. økologisk hindbærbalsamicoeddike (kan erstattes af økologisk æblecidereddike eller granatæblebalsamicoeddike)
3 spsk. økologisk olivenolie
Havsalt og friskkværnet økologisk peber

Salat

200 g økologisk bulgur (kan erstattes af økologisk quinoa, økologisk hel boghvede eller franske grønne økologiske linser)  
50 g økologiske cashewnødder (kan erstattes af økologiske  mandler eller økologiske  pistacienødder)
½ økologisk blomkålhoved
20 økologiske jordbær
1 håndfuld granatæblekerner kan erstattes af ribs
1 stængel økologisk blegselleri (kan udelades)
10 blade frisk økologisk mynte

Fremgangsmåde

Kog bulguren (eller den type korn/linse der vælges som den mættende ingrediens) efter anvisningen.
Skyl den kogte bulgur i kold vand og lad dem ellers køle helt af.
Rør dressingen grundigt sammen og lad den står og trækken mens resten af salaten laves.
Rist cashewnødderne let på en tør pande og lad dem køle af og drys med lidt salt.
Skyl blomkålen og del den i mindre buketter, skær buketterne i tynde skiver evt. på et mandolinjern.
Skyl jordbærrene og halver dem (behold gerne blomsten), frigør granatæblekerne og skær blegselleri i små tern.
Vend alle ingredienserne til salaten og hæld dressingen jævnt over.
Pynt med lidt mynteblade samt granatæblekerner. 

Lignende opskrifter