Skyl grøntkålen grudigt i koldt vand og slyng det i en salat slynge eller lad det dryppe godt af på et klæde.
Snit/hak kålen helt fint og kom den i en skål.
Del pærerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i skiver.
Sæt en pande over med smørret og steg pære skiverne til de bliver gyldne og karamelliserede i smørret.
Rist hasselnød kernerne på en tør pande og hak dem groft.
Knus fetaen med en ske og fyld den i dadlerne, tryg dadlerne sammen om fetaen med hænderne og skær dem i skiver.
Skræl og snit gulerødderne i tynde skiver.
Skyl brombærrene i koldt vand og skær dem i halve med en skarp kniv.
Mariner kålen med olie, eddike, salt og peber og anret salaten med de sprøde gulerødder, ristede nødder, friske brombær, skiver af fetadadler og de stegte pærer.
Ingredienser
150 g ribbet grønkål (uden stok)
2 modne pærer
1 spsk. smør
2 små gulerødder
25 g hasselnøddekerner
50 g friske brombær
8 dadler
4 spsk. feta
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skyl grøntkålen grudigt i koldt vand og slyng det i en salat slynge eller lad det dryppe godt af på et klæde.
Snit/hak kålen helt fint og kom den i en skål.
Del pærerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i skiver.
Sæt en pande over med smørret og steg pære skiverne til de bliver gyldne og karamelliserede i smørret.
Rist hasselnød kernerne på en tør pande og hak dem groft.
Knus fetaen med en ske og fyld den i dadlerne, tryg dadlerne sammen om fetaen med hænderne og skær dem i skiver.
Skræl og snit gulerødderne i tynde skiver.
Skyl brombærrene i koldt vand og skær dem i halve med en skarp kniv.
Mariner kålen med olie, eddike, salt og peber og anret salaten med de sprøde gulerødder, ristede nødder, friske brombær, skiver af fetadadler og de stegte pærer.