Start med at røre olivenolie, kærnemælk og gær sammen, indtil gæren er opløst.
Riv herefter squash på den grove side af dit rivejern.
Tilsæt tahin, salt, agavesirup og squash og rør det sammen.
Dernæst tilsættes mel lidt ad gangen og under omrøring, her er en røremaskine et godt hjælpemiddel.
Tænd ovnen på 210 grader.
Når dejen begynder at samle sig og ikke er alt for våd, hældes den ud på et meldrysset bord og æltes med dine hænders varme, indtil du syntes dejen er smidig og uden at hænge for meget fast i bordet. Pas dog på med at mætte dejen helt med mel, da den godt kan gå hen og blive tør efter Baking.
Form et stort brød eller flere boller.
Lad dejen hæve på en bageplade i 30-45 minutter under et klæde. Et lille tip er at lægge et stykke husholdningsfilm hen over dejen inden klædet lægges henover, herved undgår du, at dejen hænger fast i klædet efter den er hævet.
Pensel brødet eller bollerne med æg og drys med trekornsflager.
Bag brødet i 20 min. ved 210 grader. Bollerne bages i 15-18 minutter ved 210 grader.
Lad det nybagte bagværk køle af inden servering.
Ingredienser
50 g olivenolie
5 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. tahin
2 tsk. salt
1 spsk. agavesirup
200 g squash (svarer til 1 squash)
800 g sigtet speltmel
Trekornsflager, som pynt til toppen
1 sammenpisket æg
Fremgangsmåde
Start med at røre olivenolie, kærnemælk og gær sammen, indtil gæren er opløst.
Riv herefter squash på den grove side af dit rivejern.
Tilsæt tahin, salt, agavesirup og squash og rør det sammen.
Dernæst tilsættes mel lidt ad gangen og under omrøring, her er en røremaskine et godt hjælpemiddel.
Tænd ovnen på 210 grader.
Når dejen begynder at samle sig og ikke er alt for våd, hældes den ud på et meldrysset bord og æltes med dine hænders varme, indtil du syntes dejen er smidig og uden at hænge for meget fast i bordet. Pas dog på med at mætte dejen helt med mel, da den godt kan gå hen og blive tør efter Baking.
Form et stort brød eller flere boller.
Lad dejen hæve på en bageplade i 30-45 minutter under et klæde. Et lille tip er at lægge et stykke husholdningsfilm hen over dejen inden klædet lægges henover, herved undgår du, at dejen hænger fast i klædet efter den er hævet.
Pensel brødet eller bollerne med æg og drys med trekornsflager.
Bag brødet i 20 min. ved 210 grader. Bollerne bages i 15-18 minutter ved 210 grader.